Zoover Award Winner Silver 2015
NL DE EN
Voor inlichtingen
en/of reserveringen:
T 06 52 63 19 05

Franeker

Franeker heeft veel te bieden...

Evenementen kalender Franeker en omgeving: zie

www.franeker.frl

www.oudezee.nl

www.friesland.nl

Franeker PC (de belangrijkste kaatswedstrijd in Friesland): de vijfde woendag in juli, of de eerste woensdag in augustus

Stadswandeling maken met een gids?

http://www.stadsgidsenfraneker.nl

Theater bezoeken?
Theater De Koornbeurs biedt een zeer afwisselend programma. En elke dinsdagavond een leuke film.
Voor meer informatie: www.theaterdekoornbeurs.nl


 

Omgeving

Ook de omgeving van Franeker is prachtig...

De omgeving van Franeker kenmerkt zich door de mooie dorpjes, statige boerderijen, oude kerken en weidse landschappen... Het is er allemaal. In het Hofhuysje ligt een aantal fiets- en wandelroutes klaar.

In tien autominuten bent u overigens in Harlingen, eveneens een prachtige stad met mooie grachtjes. Je kunt daar ook leuk winkelen, restaurants bezoeken of even een glas drinken in het strandpaviljoen op de dijk. Of op een terrasje zitten aan de Noorderhaven en het komen en gaan van de boten bekijken. Ook zijn er veel kunstgalerieën in Harlingen.

Of vaar een dagje naar Terschelling of Vlieland... dat kan ook. En Leeuwarden... 20 minuten met de auto, of... pak de trein, die rijdt elk half uur naar Harlingen en Leeuwarden.

Natuurlijk zijn ook de andere tien steden binnen handbereik. Workum is leuk, en Hindeloopen of Sneek. Maar ook Leeuwarden en Dokkum zijn het bekijken waard.

Bekijk hier de mooie film over Franeker en omgeving >>

Beschikbaarheid